Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΕΚΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ!


Ώρες της ημέρας κατάλληλες για γυμναστική

Πότε να αποφέυγουμε την γυμναστική και κατάλληλες ώρες

Ώρες της ημέρας κατάλληλες για γυμναστική

Κατάλληλες ώρες για γυμναστικήΠοιά ώρα γυμναζόμαστε καλύτερα;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα κατα την οποία  το σώμα μας γυμνάζεται καλύτερα. Οποιαδήποτε ώρα της ημερας θεωρείται καλή, αρκεί να υπάρχει σταθερός προγραμματισμός και συνέπεια στο
καθημερινό μας πρόγραμμα.

Ποιές ώρες δεν πρέπει να γυμναζόμαστε;

Πρέπει να αποφεύγουμε να γυμναζόμαστε μετά από γεύματα, αφήνοντας ανάλογα με το γεύμα να περάσουν 2-3 ώρες μέχρι να γυμναστούμε. Αυτό συμβαίνει επειδή κατα την διάρκεια της πέψης το σώμα απορροφάει θρεπτικά στοιχεία από το φαγητό και δεν είναι έτοιμο να βάλει αμέσως σε "λειτουργία" το μυικό μας σύστημα.

Επίσης δεν συνιστάται να εκτελείται έντονη αερόβια άσκηση πριν τον ύπνο και αυτο επειδή μια τέτοιου είδους άσκηση διεγείρει τις ορμόνες μας και εκκρίνουμε αδρεναλίνη, μια ορμόνη που μας κρατάει ξύπνιους.

Ποιες ώρες συνιστάται

Μελέτες έχουν δείξει οτι οι άνθρωποι που γυμνάζονται συνήθως πρωινές ώρες τείνουν να είναι πιο συνεπείς στην γυμναστική τους σε σχέση με τους υπόλοιπους που δεν εχουν μια σταθερή ώρα, επίσης οι πρωινές ώρες ειναι οι μόνες στις οποίες ενα πολυάσχολο άτομο μπορεί να βάλει την γυμναστική του σε πρόγραμμα ιδιαίτερα αν εργάζεται μέχρι αργά το βράδυ.

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΛΑΤΕΣ

Η μέθοδος πιλάτες

Εκγύμναση σώματος μέσω της μεθόδου πιλάτες

Η μέθοδος πιλάτεςΠιλάτες και εκγύμναση σώματοςΗ πιλάτες είναι πλέον μια από τις αγαπημένες μεθόδους γυμναστικής των γυναικών. Αυτή η μέθοδος απευθύνεται και σε αντρες και σε γυναίκες. Πολλές ασκήσεις μάλιστα απαιτούν τη μυική δύναμη ενός αντρα.

Μέσα από την πιλάτες γυμνάζεται κυρίως η κοιλιακή χώρα και γενικότερα το πάνω μέρος του σώματος. Η πιλάτες έχει αποτέλεσμα όταν εκτός από την απαραίτητη σωματική προσπάθεια υπάρχει και η πνευματική. Αν κάποιος ακολουθεί συστηματικά αυτή τη μέθοδο θα παρατηρήσει σημαντικές διαφορές στο σώμα του.

Στα μηχανήματα και όργανα pilates, στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος πιλάτες , γίνεται συνδυασμός του στρέτσινγκ και της μυικής ενδυνάμωσης. Επίσης προφυλάσσεται το σώμα από τους κραδασμούς και αποφεύγεται η καταπόνησή του.

Ένα από τα πολλά θετικά του πιλάτες είναι το γεγονός πως μπορούν να το ακολουθήσουν όλοι. Η μέθοδος αυτή προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες του ατόμου που επιθυμεί να γυμναστεί ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του, την ηλικία του και το πόσο γυμνασμένο είναι. Εξάλλου σε κάθε πρόγραμμα υπάρχουν διαβαθμίσεις στη δυσκολία αναλόγως με το πόσο καιρό το ακολουθεί ο καθένας.

Για κάποιον αρχάριο ειναι πιο εύκολο να αρχίσει το πιλάτες με τη βοήθεια των ασκήσεων στα μηχανημάτα, παρόλο που δεν διαφέρουν από τις ασκήσεις δαπέδου, για να είναι πιο κατανοητή για αυτόν η διαδικασία και να καταλάβει το πνεύμα της μεθόδου. Λόγω του ότι τα τμήματα είναι ολιγομελή και το πρόγραμμα προσαρμόζεται στον καθένα ξεχωριστά ανάλογα με τις ανάγκες του η μέθοδος αυτή είναι σχετικά ακριβή, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί εντυπωσιακό.

Η συγκεκριμένη μέθοδος επιφέρει θετικά αποτελέσματα και κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με την προϋπόθεση ότι το έχει επιτρέψει ο γυναικολόγος της εγκύου και καλό θα ήταν εχοντας κάνει πιλάτες και πρίν την εγκυμοσύνη η γυναίκα καταφέρνει να ελέγχει καλύτερα τους μύες της λεκάνης της κατά τη διάρκεια του τοκετού, καθώς και να επαναφέρει το σώμα της στην αρχική του κατάσταση αφού πραγματοποιηθεί η γέννα.

Τέλος εξαιρώντας τους αθλητές αυτή η μέθοδος εκγύμνασης απευθύνεται σε άτομα με ολοκληρωμένη ανάπτυξη, δηλαδή άνω των 18 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου